304
Circular Living Concept projekt intézményünkben
Adjunk új életet a hulladéknak!

A Circular Living Concept a Széchenyi István Egyetem fenntarthatóság, újrahasznosítás és művészet-design fókuszú szemléletformáló projektje. 

A HybridCycle-el közösen megvalósított Circular Living Concept (CLC) projektjének részeként több mint 150 helyszínen gyűjtenek hulladék-alapanyagot – köztük intézményünkben is.
A csatlakozó helyszínek együttesen vehetik fel a versenyt a hagyományos szelektív körforgásból eddig kimaradó hulladékokkal szemben a műanyag, a papír, illetve - egy- egy, a helyszínhez igazított-, speciális hulladéktípus gyűjtésével.
Az akció során visszagyűjtött hulladék-alapanyagok a Circular Living Concept művészeti, szemléletformáló és design programjainak részeként kerülnek újra-hasznosításra. A kidobott szemét tehát műalkotások, design-tárgyak, használati eszközök alapanyagaként válik majd ismét értékké.
A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér összesen 9 helyszínnel csatlakozik a Széchenyi István Egyetem CLC-programjához. A gyűjtőkbe műanyag, papír, írószer és irodaszer is dobható. A piktogramos utasításoknak köszönhetően, könnyedén meg találhatják az adott hulladék-típusnak szánt gyűjtőedényt.
Érdemes lesz felkeresniük a szelektív-gyűjtőket, mert a bedobott hulladékok útját a szervezők végig dokumentálják, így az érdeklődők nyomon követhetik ahogy a régi tárgyak új életre kelnek a projekt során.

2022.09.06