330
Astrid Lindgren: Harisnyás Pippi hajóra száll
Gősy Gáborné ajánlata

astrid-lindgren-harisnyas-pippi-hajora-szall

A Harisnyás Pippi folytatása, amelyben a 9 éves, nem mindennapi kislány történetei folytatódnak. A svéd írónő Európa-szerte nagy sikert aratott regényének főhőse neveletlen, rakoncátlan, de a szíve a helyén van, és elragadó természetességével mindenkit meghódít.

Vajon tényleg hajóra száll Pippi, és elvitorlázik Tomitól és Annikától? Tényleg elhagyja a Villekulla házat és jó barátait? A válaszokért mindenképpen el kell olvasnunk Astrid Lindgren újabb Pippi történetét, amelyben fürödhetünk árokban, és megtudhatjuk, miért (nem) fontos egy gyereknek mindig száraznak lennie. A könyvben folyamatosan jelen van Pippi szerethető, felelőtlen-felelősségteljes kalandvágya, amikor hajótörést szervez két barátja számára, és az aggódó szülőkről is képes gondoskodni.

Pippi nem különbözik a társaitól: ugyanolyan érzékeny 9 éves kislány, mint a többi gyerek, a sok vidámság mellett néha ő is el-elsírja magát, továbbra is vágyik az emberi kapcsolatokra, barátokra, iskolai kirándulásra annak ellenére, hogy egyedül él. Nagyon szeretik őt a gyerekek, szívesen barátkoznak vele, próbálják őt a helyes útra terelni, amikor a vendégségben förtelmesen viselkedik, mert el kellene döntenie, hogy úrihölgy vagy kalóz szeretne lenni. A könyvben megismerhetjük Harisnyás Efraimet, Pippi papáját, aki hajóskapitány és négerkirály, és éppen olyan, mint lánya: zabolátlan és bolondos, csak nem annyira erős, mint lánya, és sokkal kövérebb, és akitől négerül is tanulhatunk. Pippi búcsúpartija után kiderül, hogy tényleg hajóra száll-e, és elvitorlázik Tomitól és Annikától? Tényleg elhagyja a Villekulla-házat és jó barátait?


Megtekintés az Online Katalógusban

2022.08.02