682
Az Országos Széchényi Könyvtár filmes pályázata

oszk-kisfilm-palyazat-csAz Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) pályázatot hirdet felső tagozatos általános iskolás osztályok számára az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja alkalmából. A filmpályázat célja az iskolai könyvtárak megismerése és megismertetése diákszemmel. Ily módon kiemelendő egy, a közösség (iskola, város, osztály) számára valamely okból értékes kötet bemutatása, mely az iskolai könyvtár gyűjteményében is megtalálható. Olyan ötletes megoldásokat várnak, melyek az osztály tagjainak szerves együttműködésén alapulnak.

A kisfilm időtartama: 3-5 perc. A pályaműnek tartalmaznia kell a kötet bemutatását, valamint, hogy miért fontos az adott közösség életében, működésében, mindennapjaiban. Szükséges továbbá egy word dokumentumban feltüntetni a pályamű címét, az iskola nevét, elérhetőségét, az osztályfőnök nevét, az osztálynévsort.

Feltöltési határidő: 2018. január 5.

A kisfilmek feltöltésének módja: Az osztályok az andrasi.erika@oszk.hu címen e-mailben jelentkezzenek, melynek csatolmányában küldjék el a pályamű adatait word dokumentumban. A sikeres jelentkezésről értesítést küldenek egy link megadásával, ahová feltölthetik a pályaművet. A tárgymezőben a pályamű címe és az iskola neve is szerepeljen!

Az eredményhirdetés időpontja: 2018. január 22. (A Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett könyvtári nyíltnap keretében.)

A pályaművek közül az Országos Széchényi Könyvtár vezetősége a három legkiválóbb alkotást díjazza. Minden nyertes pályázó iskolájának könyvtárát értékes könyvcsomaggal gyarapíthatja.

1. helyezett: A nyertes osztály minden tagja egyedi ajándékcsomagban részesül. Az egész osztály ingyenesen vehet részt az Országos Széchényi Könyvtár Corvina-kiállításán.

2. helyezett: Az egész osztály ingyenesen vehet részt az Országos Széchényi Könyvtár Corvina-kiállításán, valamint a hozzá kapcsolódó múzeumpedagógiai programon.

3. helyezett: Az egész osztály részt vehet a „Hogyan mosható a papír?” című foglalkozáson, mely során megismerkedhetnek a restaurátor műhely titkaival és tárgyalkotásban is részesülnek.

További információért forduljanak az OSZK múzeumpedagógusához, Andrási Erikához az andrasi.erika@oszk.hu címen.

2017.11.30