315
Narnia Krónikái 3: A hajnalvándor útja
Polczer Adél ajánlata

narnia-kronikai-3-a-hajnalvandor-utja

Az azonos című C.S. Lewis-regényen alapuló harmadik Narnia krónikái néhány földi évvel az előző rész után veszi fel a fonalat. Lucy (Sophie Wilcox) és Edmund Pevensie (Jonathan R. Scott) épp rokonainál raboskodik nehéz természetű unokatestvérük, Eustache (David Thwaites) társaságában, amikor egy tengeren hánykolódó hajót ábrázoló festményen keresztül újra belecsöppennek Narnia világába, egyenesen Caspian herceg (Jean Marc Perret) hajója, a Hajnalvándor útjába. Ha már így alakult, betársulnak Caspian és legénysége küldetésébe, missziójuk, hogy megkeressék a hét száműzött lordot, majd azok hét kardját.

A Magányos Szigetek felé tartanak, ahol rejtélyes köd nyeli el az embereket. A megszokott figurák mellett rabszolga-kereskedők, sellők, egylábú, láthatatlan törpék, egy életre kelt csillag, aranypikkelyű sárkány és egy borzalmas tengeri szörny népesíti be a mese terét. Hőseink a kalandjaik során önmagukkal is komoly küzdelmet vívnak, hogy legyőzzék a változó formában rájuk törő kísértéseket, a felnövés démonait. Caspian herceggel rivalizálva pedig tudatalatti harcot vívnak a Fehér Boszorkány (Tilda Swinton) kegyeiért. A kapzsiság, a hiúság és a konok egoizmus mind-mind körülöttük ólálkodik, de ők nemes szívvel, bátran veszik az akadályokat.

A Narnia-rajongók nem fognak csalódni, ha megnézik a harmadik részt, amelyet formabontó módon nem Andrew Adamson, hanem Michael Adpted rendezett.


Megtekintés az Online Katalógusban

2022.06.10