277
R'n'B: Leona Lewis - Spirit
Szilvási-Szabó Éva ajánlata

leona-lewis-spirit

Leona Lewis igazi nagyágyúkkal készítette el bemutatkozó lemezét, ami leginkább az R'n'B és a soul szerelmeseinek kedvez.

Leona Lewis 2006-ban bukkant fel az angol zenei életben, amikor megnyerte az X-Factor című brit zenei tehetségkutató harmadik szériáját. A győzelem után csak egy Kelly Clarkson feldolgozást tartalmazó kislemezt dobott piacra, ami meggyőzően teljesített a karácsonyi időszakban. A bemutatkozó lemezre 2007 novemberéig kellett várni.

Leona mögött természetesen ugyanaz a Simon Cowell állt, aki útjára indította a Megasztár jellegű tehetségkutatók sorát, köztük a Pop Idolt, az X-Factort vagy az American Idolt. Cowell neve garancia a pénzben is mérhető sikerre, nemcsak szakértelme, de kapcsolatrendszere miatt is, amint azt a Spiritet készítő gárda is jelzi. Már az is beszédes, hogy Leona azzal a Clive Davis-szel kötött lemezszerződést az Egyesült Államokban, aki Bob Dylan, Santana és Bruce Springsteen karrierjének beindulásában is fontos szerepet játszott.

A lemez dalszerzői és producerei között Cowell mellett a leginkább felkapott szakembereket találjuk, mint Dallas Austin, Ne-Yo vagy Billy Steinberg (Like A Virgin). A recept Angliában bevált: a korong 7 héten át vezette a lemezeladási listát, akárcsak az albumot felvezető Bleeding Love. Ráadásul a sajtó egy része rögtön Whitney Houston és Mariah Carey méltó utódjaként tekintett Leonára. Kétségtelen tény, hogy Leona Lewis egy külső és belső adottságokkal egyaránt megáldott énekesnő, aki kezdetben sokkal inkább Kelly Clarkson nyomdokaiban haladt.

Tracklist:
01. Bleeding Love
02. Whatever It Takes
03. Homeless
04. Better In Time
05. Yesterday
06. Take A Bow
07. I Will Be
08. Angel
09. Here I Am
10. I'm You
11. The Best You Never Had
12. The First Time Ever I Saw Your Face
13. Footprints In The Sand


Megtekintés az Online Katalógusban

2022.06.03