186
Urbán Anikó, Villányi Gergő: Bántanak! Segítesz? : útmutató az online bántalmazás veszélyeiről és megoldásaihoz
Elérhető könyvtárunkban

A szülők és a pedagógusok egy nagyon más világban nőttek fel, mint a mai serdülők és gyerekek. Elsőre furcsának tűnhet, hogy a fiatalok milyen magabiztosan és otthonosan mozognak a digitális világban. Híreket, videókat, információkat érnek el egy gombnyomással, és állandóan kapcsolatban vannak egymással, a nap szó szerint bármelyik percében.

Aki nem ebbe született bele, az természetes, hogy eszköztelennek vagy akár bátortalannak érzi magát, amikor a gyerekek az online térből kilépve hirtelen segítséget kérnek. Emellett bármennyire is virtuóz módon barangolnak a fiatalok a chatablakok, applikációk vagy a közösségi média világában, a konfliktuskezeléshez, az önvédelemhez és az emberi kapcsolatokhoz szükséges élettapasztalat vagy rutin gyakran még hiányzik az eszköztárukból.
Ennek a könyvnek az a célja, hogy segítséget nyújtson a szülőknek és a pedagógusoknak abban, hogy az online térben zajló folyamatokkal és főként az online bántalmazással kapcsolatban kézzelfogható - hasznos, érthető és hatékony - tudást kapjanak. Definíciók, példák és megoldási javaslatok segítik a felnőtteket, hogy baj esetén támaszai, tudatos segítői lehessenek a gyakran sajnos nagyon is kegyetlen támadásokat elszenvedő gyerekeknek.
Megtekintés az Online Katalógusban

2022.05.18