301
Elismerés Orbánné dr. Horváth Mártának
Kitüntették nyugalmazott kollégánkat

A Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete 2022. május 3-án a Kisfaludy Károly Könyvtárban tartotta éves közgyűlését. Az összejövetel keretében adták át az szervezet által alapított Kisalföldi Könyvtáros-díjat. A kuratórium 2021-ben Orbánné dr. Horváth Mártának ítélte az elismerést, azonban a világjárvány miatt a díj átadására csak most került sor.

A kitüntetést évente ítélik oda egy kiemelkedő munkát végző könyvtári dolgozónak vagy nyugdíjasnak, aki pályája során folyamatosan kiváló szakmai teljesítményt nyújt, vagy nyújtott. Emberi, munkatársi vagy vezetői magatartása példamutató, munkáját élethivatásnak tekinti, és hosszú ideje a megyében szolgálja az olvasóközönséget.

Orbánné dr. Horváth Márta 1989-ben lett a Győri Városi Könyvtár igazgatója. 1993-ig igazgatta az intézményt, ezt követően tájékoztató könyvtárosként dolgozott ugyanitt. 2006-ban főkönyvtárosként vonult nyugdíjba. Elkötelezett helyismereti kutató, alapvető helytörténeti kiadványok szerzője. A díjátadón hallható laudációt a Győri Szalonban teljes terjedelmében elolvashatják.

Gratulálunk e szép szakmai elismeréshez! Jó egészséget és további eredményes kutatómunkát kívánunk Neki!

2022.05.04