268
Pop: Christina Aguilera - Lotus
Szilvási Krisztián ajánlata

christina-aguilera-lotus

Christina Aguilera Bionic című CD-jét követően két év múlva jelentette meg következő nagylemezét: a 2012. november 12-én kiadott Lotus immár a hetedik a sorban, ha beleszámítjuk a 2000-ben kiadott, tisztán spanyol nyelvű albumát (Mi Reflejo) és az ugyanazon év karácsonyára készült ünnepi korongját (My Kind of Christmas). Az előtte lévő két év azonban meglehetősen hullámzóra sikerült neki. Miután ugyanis a Bionic eladási számai meglehetősen alacsonyra sikeredtek, Christina elvált férjétől, Jordan Bratmantől; elkészítette első mozifilmjét, a Cherrel közös Dívát (Burlesque), valamint a vele járó filmzene albumot; elvállalta az egyik Mester szerepét az NBC The Voice tehetségkutatójában; és megjelentette a Maroon 5-tag Adam Levine-nal közös Move Likes Jaggert, amely majd' 5 millió példányban kelt el. Amikor bejelentette, hogy új albumba fogott, egyúttal leszögezte azt is, hogy ezúttal „a minőség sokkal fontosabb, mint a mennyiség, és személyes dalokat akarok rögzíteni. A lemez mindannak a csúcspontja lesz, amit ezidáig átéltem.

A 13 dalt tartalmazó Lotus megjelenését Christina Aguilera „teljes újjászületésként” értelmezi. „Ez az album az önkifejezésről, a szabadságról és a gyökerekhez való visszatérésről szól; arról, hogy ki vagyok, és mit szeretnék csinálni.” A korong rögzítésére az énekesnő saját otthoni stúdiójában került sor egyrészt régről ismert munkatársakkal (Alex da Kid, Max Martin, Lucas Secon), másrészt pedig új producerekkel (Jamie Hartman, Aeon Manahan, Chris Braide, Supa Dups és Jason Gilbert). A lemezen két duett mellett (Cee Lo Greennel a Make the World Move című dalban és Blake Sheltonnal a Just a Foolban) számos műfaj megszólal: a dance-poptól (Your Body, Make the World Move) a zongora-vezérelt balladákon át (Sing for Me) a rock-színezetű himnuszokig (Army of Me, Cease Fire).

Az album címadását Aguilera úgy magyarázta, hogy „egy törhetetlen virág, amely túléli a legnehezebb körülményeket is, és ennek ellenére tovább növekszik.” Az első kislemezdal, a Your Body 2012. szeptember 17-én jött ki, furcsa módon azonban a zenekritikusok részéről pozitív visszajelzéseket kapott, míg a különböző hitlistákon vegyesen szerepelt (34. hely a US Billboard Hot 100-on, „csupán” Top 40-es dal több külföldi országban). A Lotus mindenesetre valóban Christina Aguilera „újjászületése” lett, aki amúgy továbbra is örömmel adja a hangját jótékonysági célokra. Well, go, go, Christina!

Tracklist:
01. Lotus Intro
02. Army Of Me
03. Red Hot Kinda Love
04. Make The World Move (feat. CeeLo Green)
05. Your Body
06. Let There Be Love
07. Sing For Me
08. Blank Page
09. Cease Fire
10. Around The World
11. Circles
12. Best Of Me
13. Just A Fool (with Blake Shelton)


Megtekintés az Online Katalógusban

2022.04.29