759
Készüljünk együtt a költészet napjára!
Válogatások könyvtárunk állományából

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Ebből az alkalomból több ajánlóval is készültünk, hogy a versekre irányítsuk olvasóink figyelmét.

Összeállításaink között találhatnak válogatásokat klasszikus szerzőktől, de hogy a fiatalok se maradjanak ki, külön kortárs válogatást is készítettünk. Gyermekkönyvtárunk olyan gyermekvers-ajánlót állított össze, amelyben az óvodás, kisiskolás és kamasz olvasóink is találhatnak verseket, amelyek szórakoztatóak, ugyanakkor irodalmi élményt is nyújtanak számunkra. Hangtári ajánlónkban megzenésített verseink közül válogattunk.

Versválogatások klasszikus szerzőktől:

 

Versválogatások kortárs szerzőktől:

A Gyermekkönyvtár könyvajánlója a magyar költészet napjára:

 

A Hang-és médiatárból sok-sok verset, megzenésített verset tartalmazó CD kölcsönözhető, híres előadók tolmácsolásában, minden korosztály számára:

40 éve hunyt el Hervay Gizella erdélyi költő, író és műfordító. Költészetében különös érzékenységgel fordul a nők sorsa felé, foglalkoztatja az újjáépülő világ, a falu, a város, a természet, saját érzelmi fejlődése, a boldog szerelem. Élete vége felé magánéleti nehézségei és a magány érzése erőteljesen nyomot hagy művein is. Honlapunk főoldalán az ő költészetére emlékezünk. Csütörtöktől nyolc napon át versrészleteket közlünk tőle, fogadják szeretettel gondolatait.

Készüljünk együtt a költészet napjára! Olvassuk újra kedvenceinket, vagy fedezzünk fel új szerzőket, verseket!

2022.04.05