344
Cat Ballou legendája
Bári Edit ajánlata

cat-ballou-legendaja

Az 1965-ben készült film a western-paródia és a kalandfilm elegáns ötvözete, amely megjelenése pillanatában meghódította a közönséget és a kritikusokat is.

A Cat Ballou legendája főhőse, Catherine Ballou (Jane Fonda) egy tanárnőből lett útonálló, aki miután megtudja, hogy a vasútvonal fenyegeti a családi farmot, s apját Tim Strawn (Lee Marvin), a vasúttársaság bérgyilkosa megöli, szembeszáll a mindenható támadókkal. Természetesen segítséget kér két mihaszna bűnözőtől és Kid Shelleen-től (ugyancsak Lee Marvin), a vadnyugat legiszákosabb pisztolyhősétől. Vajon mi történik, ha ez a fantasztikus társaság nagy lépésre szánja el magát, és nem kevesebb a cél, mint a vasúttársaság megállítása és a gyilkos megbüntetése?

Bájos és talpraesett főhősnőnk nagy alakítást nyújt vígjátéki szerepében. Ezt a bosszújelenet is kiválóan igazolja, melyben Jane Fonda prostituáltként kerül a gonosz ember közelébe. Lee Marvin kettős szerepe is humoros (Oscar-díjat kapott érte), hiszen ő alakítja a szeretnivaló, lecsúszott vadnyugati hőst és a gonosz gyilkost, na és persze a film végén "ők ketten” leszámolnak egymással, hiszen mint kiderül, a viszály évek óta tart közöttük. A felejthetetlen Nat King Cole is feltűnik a vásznon, hogy elénekelje a film fülbemászó betétdalát, a Cat Ballou balladáját. Szóval egy kikapcsolódásra alkalmas, szórakoztató filmet ajánlok a filmkedvelőknek!


Megtekintés az Online Katalógusban

2022.04.01