369
Petőfi Klub
Győrben is

A magyar Országgyűlés tavaly decemberben döntött arról, hogy a 2022. és 2023. évet Petőfi Sándor-emlékévvé nyilvánítja az egyik leismertebb magyar költő születésének 200. évfordulója alkalmából. Az emlékév egyik kiemelt eleme a Petőfi-klubok Kárpát-medencei hálózatának kialakítása.

Idén és jövőre is 100-100 klubot nyit meg a Nemzeti Művelődési Intézet, ahol tartalomszolgáltató partnereivel többek között a Déryné Programmal, a Filharmónia Magyarországgal, a Hagyományok Házával, a Petőfi Irodalmi Múzeummal, a Petőfi Kulturális Ügynökséggel, a Népfőiskola Alapítvánnyal, valamint a Nemzeti Filmintézettelegyütt a nemzeti értékek megismerését, tudásbővítést, helyi közösségek erősítését szolgáló kulturális programokat szervez.
Lesznek komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi és irodalmi előadások, könyv- és folyóirat bemutatók, kiállítások, vetítések. A klubok azon túl, hogy megismertetik a résztvevőket Petőfi Sándor életművével és pályafutásával, a nemzeti törekvéseket megerősítő, társadalmi és gazdasági változásokat generáló reformkorba is betekintést engednek.
A márciusban megnyitott 88 hazai és 12 határon túli Petőfi Klubban háromnapos, 15 állomásos koncertsorozat köszönti a tavaszt. Kecskeméten, Mezőkövesden, Sopronban, Szombathelyen, Hajdúszoboszlón, Egerben, Győrben, Gödöllőn, Balassagyarmaton, Nyíregyházán, Debrecenben, Pákozdon, Komáromban, Tatabányán és Békéscsabán olyan nagyszerű előadókat hallgathat a közönség, mint pl. Tóth Gabi, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, Szabó Balázs Bandája, Kerekes Band, a Kaláka vagy éppen az Anna and the Barbies és Varga Viktor.
A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér három intézménye: a Gyirmóti Művelődési Ház, a szabadhegyi József Attila Művelődési Ház és a Ménfőcsanaki Művelődési Ház csatlakozik a projekthez, és ad otthont klubrendezvényeknek.

A Petőfi Klub nyitókoncertje Győrben:

VASTAG TAMÁS KONCERT
Időpont: 2022. március 25. (péntek) 19:30
Helyszín: Gyirmóti Művelődési Ház (9019 Győr, Szent László út 35-37.)

A koncerten a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció: +36 96/449-137, regisztracio@gyorikonyvtar.hu A beengedés érkezési sorrendben történik.

2022.03.24