260
Föl a zászlóval magasra!
Ünnepi műsor március 15. alkalmából Ménfőcsanakon

petofi-klubok-fol-zaszloval-magasra

A 2022-es és 2023-as Petőfi Sándor-emlékév alkalmából Petőfi Klubok elnevezésű programsorozat veszi kezdetét Magyarországon és a külhonban. Ennek kapcsán március 16-án, szerdán 13 órakor a Ménfőcsanaki Művelődési Házban (Bezerédj-kastély, nagypince) március 15-ére emlékezve köszöntőkkel egybekötött ünnepi műsorra kerül sor.

A Magyar Országgyűlés 2020 decemberében döntött arról, hogy a 2022-es és 2023-as esztendőt Petőfi Sándor-emlékévvé nyilvánítja a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb és legismertebb alakja születésének 200. évfordulója alkalmából. Az emlékév egyik kiemelt tevékenysége a reformkori szellemiséget tükröző Petőfi Klubok Kárpát-medencei hálózatának kialakítása.

A Petőfi Klubokban számos közösségépítő programra, rendezvényre, valamint színvonalas kulturális eseményre kerül sor intézményi partnerekkel, köztük a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Térrel. A klubok azon túl, hogy megismertetik a résztvevőket Petőfi Sándor életművével és szakmai pályafutásával, a nemzeti törekvéseket megerősítő, társadalmi és gazdasági változásokat generáló reformkorba is betekintést engednek. Különös tekintettel a kulturális örökségünk és identitásunk alapját képező magyar nyelv hivatalossá tételére, a nemzeti kultúra megszilárdulására, a kulturális intézmények megalakulására és a civil szervezetek robbanásszerű fejlődésére.

2022. március 16-án, szerdán 13 órakor a Ménfőcsanaki Művelődési Házban (Bezerédj-kastély, nagypince) ünnepi köszöntőt mond Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Dr. Horváth Sándor Domonkos, könyvtárunk igazgatója, valamint Tóthné Boda Éva, a Nemzeti Művelődési Intézet megyei igazgatója. Az ünnepi műsorban közreműködik a Hangraforgó együttes.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

2022.03.12