430
Jazz: Sárik Péter Trió - Lucky Dog
Juhászné Lukács Mária ajánlata

sarik-peter-trio-lucky-dog

Sokszínű, életigenlő lemezt készített Lucky Dog címmel a Sárik Péter Trió. A formációt vezető zongorista elmondta, hogy az album néhai legjobb barátjának állít emléket. „Fodor Péter dzsesszrajongó üzletember két évvel ezelőtt hunyt el, és ő nevezte mindig magát Lucky Dognak, azaz szerencsés kutyának. Akik ismerték, jól tudják, vidám, segítőkész ember volt, aki bejárta az egész világot, és mindent megtett azért, hogy világpolgár gondolkodását behozza a hazai dzsesszéletbe, és segítse a műfaj itthoni működését” – mondta el.

Sárik Péter rendkívül sokoldalú zongorista, ezt mi sem mutatja jobban, minthogy több különböző formációnak a tagja, szerteágazó stílusokban képviselteti magát. A saját triójával elsősorban a modernebb irányt képviselik, letisztult, de közben mégis gazdag hangzásvilággal.

A lemez erős felütéssel kezd, az első két szám a fúziós és a smooth jazz felé kalauzolja a hallgatót, aztán lírai szerzemények, népzenei beütések, néhány elvontabb részlet, poposabb, latinos dallamok, és szép sorban mindenféle egyéb. Egy elég heterogén lemez, talán csak a remek zongora szólamok kötik össze az elejétől az utolsó számig. Bátran meghallgathatják kezdő jazz hallgatók is, vagy akár a jazzt nem kedvelők, akik kissé „unalmasnak” találják a műfajt. Ez alatt az egy óra alatt a jazz műfajának több stílusával találkozhatnak, szinte elejétől a végéig könnyen emészthető, de nagyon igényesen kidolgozott és előadott formában.

A trió tagjai: Sárik Péter (zongora), Fonay Tibor (bőgő), Gálfi Attila (dob). Vendégek: Borbély Mihály (szaxofon), Gyárfás István (gitár), Gyémánt Bálint (gitár), Várallyay Petra (hegedű, ének), Tar Gergely (ütőhangszerek)

Tracklist:
01. Instinct
02. Big City Tale
03. Whisper in my Drowning Mind
04. You Drive me Crazy
05. I let you go
06. What I Never Told you
07. Man with a Hat
08. Innocent Love
09. I can't Leave
10. Do you remember?
11. Lucky dog


Megtekintés az Online Katalógusban

2022.01.07