483
Bartha Álmos: A nagy kocsmakvízkönyv
Nyerges Edina ajánlata

bartha-almos-a-nagy-kocsmakvizkonyv

A kocsmakvíz (angolul pub quiz) története az 1970-es években kezdődött Nagy-Britanniában. Eredetileg azért szervezték őket, hogy a puboknak a csendesebb estéiken is legyen forgalmuk. Pár év leforgása alatt a pub quiz hatalmas népszerűségre tett szert az egész országban, ma már tízezrek vesznek részt benne csak a szigetországban.

Magyarországon a 2000-es évek végén kezdték szervezni az első kocsmakvíz esteket. Bartha Álmos Shanghajban találkozott először a játékkal, ami annyira megtetszett neki, hogy 2009 februárjában megszervezte az első Quiz Nightot Szentendrén a barátainak. A játék híre gyorsan terjedt, így Budapesten is szervezni kezdett esteket egy egyetemi kocsmában. Ahogy a játék egyre népszerűbb lett, úgy nőtt az igény vidéki helyszínekre is. Ma már szinte minden nagyvárosban találunk helyszínt, ahol részt vehetünk a hétfő esti Quiz Nightokon, többek között Győrben is.

Bartha Álmos A nagy kocsmakvízkönyvben az elmúlt 10 év kedvenc kérdéseit gyűjtötte össze, de találunk benne olyan kérdést is, amely eddig még sosem szerepelt a hétfő esti kvízekben. Összesen 50 kérdéssort találunk, ezek között akadnak tematikusak (pl. Marvel Univerzum, Jóbarátok, Tarantino) és villámkérdések is, és természetesen a megoldásokat is megismerhetjük a kötetből. A könyv emellett egy segédlet is, hiszen megtudhatjuk belőle, hogyan kell jó kérdést írni, összerakni a kérdéssorokat és levezetni egy kvízestet. A könyv segítségével egy szórakoztató és informatív programot tudunk szervezni a családunknak és barátainknak.


Megtekintés az Online Katalógusban

2022.01.04