251
Robert Muchamore: Az újonc
Elérhető könyvtárunkban

A CHERUB-ügynökök vérprofik - és mindannyian gyerekek. A bevetéseken terroristák után kémkednek, és titkos információkat gyűjtenek. Hihetetlenül veszélyes munkát végeznek, csakhogy van egy óriási előnyük: a felnőtteknek sosem jutna eszükbe, hogy gyerekek is lehetnek kémek.

James igazi bajkeverő, ugyanakkor elképesztően tehetséges. A CHERUB-nak pedig épp ilyen tagokra van szüksége. Ezért a fiú, mivel nincs más választása, beáll ügynöknek. Mielőtt azonban bevetésre küldenék, túl kell élnie a száznapos alapkiképzést, amire még a legkeményebb újoncok közül sem mindenki képes...

A II. világháború alatt francia civilek ellenállási mozgalmat szerveztek, hogy felvegyék a harcot a német erőkkel. A legrátermettebb ügynökeik között sok gyerek és fiatal akadt. Charles Henderson brit kém közel három évig dolgozott közöttük. Miután visszatért Nagy-Britanniába, húsz brit fiút képzett ki titkos műveletek elvégzésére. Az egységnek a CHERUB fedőnevet adta. A szervezet néhány évtized múlva már több mint kétszázötven - tizenhét éves vagy annál fiatalabb - ügynököt tudhatott a soraiban. Egyvalami azonban sohasem változott: az egység azért jöhetett létre és maradhatott fenn, mert a felnőttek soha, sehol nem gondoltak arra, hogy gyerekek is lehetnek kémek.

Megtekintés az Online Katalógusban

2022.01.10