380
Sudár Ágnes: 25 éve együtt
Vargáné Blága Borbála ajánlata

sudar-agnes-25-eve-egyutt

Az Audi Hungária Független Szakszervezetének (AHFSZ) negyedszázados története, a kezdetektől, 1996-tól 2021-ig.

Az Audi Hungária Zrt. a német Audi AG 100%-os magyarországi leányvállalata, a világ legnagyobb motorgyára. 1993-ban alapították meg 2 milló német márka (DM) törzstőkével, és a Rába Magyar Vagon- és Gépgyár használaton kívüli, 100.000 m²-es csarnokában indult meg a termelés. Győr belvárosától mindössze pár kilométer távolságra, a város keleti peremén helyezkedik el az intézmény.

A kezdetben maroknyi csapattal induló motorgyár, az Audi Hungária 2013 óta az autógyártás teljes vertikumát lefedi. Hazánk egyik legnagyobb vállalata, a magyar gazdaság meghatározó szereplője, és természetesen jelentősen hozzájárult Győr fellendüléséhez is. A cég jelenleg több mint 12.000 munkatársat foglalkoztat, de már az első években, amikor még kisebb létszámmal dolgoztak, volt igény a munkavállalói jogok érvényesítésére - ezért alakult meg az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) néhány évvel a gyár létesítése után, 1996-ban.  

Az Audi gyár és az AHFSZ kialakulását, működését párhuzamosan, időrendben lehet nyomon követni a történetüket reprezentáló, igényes szerkesztésű, színes fotókkal illusztrált, majd kétszáz oldalas kiadványban. A szakszervezet történetét a vezetőikkel, bizalmikkal, alapító tagokkal, az üzemi tanács képviselőjével és egyéb meghatározó személyekkel készített interjúk színesítik.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.12.14