514
Nemere István: A fantasztikus nagynéni
Gősy Gáborné ajánlata

nemere-istvan-a-fantasztikus-nagyneni

A címszereplő Amália néni Argentínából negyvenévnyi távollét után hazatérve, a 70-es évek Magyarországán találkozik rokonaival, Németiékkel. A szülők Görögországba indulnak nyaralni, Csabát és Hubát a nagynéni gondjaira bízzák. Az unalmasnak hitt vakáció helyett az energikus nagynéni kalandos, izgalmas két hetet biztosít az ikreknek. Tivadar névre keresztelt régi autójával országjáró útra indulnak. A nagynéni útja „véletlenül” éppen szülőfalujába, Balatoncsillagra vezet, és a Borzogh-várban kapnak szállást, amely megmozgatja a fiúk fantáziáját. Hamarosan barátságot kötnek Anikóval, a helybeli nyugalmazott tanító Budapestről érkezett unokájával. Miközben a nagynéni megkeresi ifjúkori szerelmét, Gergőt (a nyugalmazott tanítót), a gyerekek azon mesterkednek, hogy nagyszüleik negyven év után végre egymásra találjanak.

A strandoláson, mozilátogatáson, csónakázáson kívül igazi kalandokban is lesz részük: vihar a Balatonon, találkozás tolvajokkal, és felbukkan egy „argentin titkos ügynök” is… A kéthetes nyaralás sok-sok élményt, kalandot hoz az ikrek életébe, és mire szüleik hazatérnek a külföldi nyaralásból, már el is felejtik, hogy büntetésből maradtak itthon.

10-14 éves gyerekeknek ajánlom ezt a szórakoztató könyvet, ha pedig tetszett, az ikrekkel a regény folytatásaiban újból találkozhattok.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.11.23