372
Karen Swan: Titok Párizsban
Bogár Erika ajánlata

karen-swan-titok-parizsban

Karen Swan regénye egy hátborzongatónak tűnő felfedezéssel indul, majd művészettörténeti kirándulásként folytatódik, érzékletes leírásokkal.

Florát megbízzák, hogy ellenőrizze egy végrendelet szerint lezárt párizsi lakásban hosszú évtizedeken át rejtegetett műkincsek valódiságát. Miközben a talált festményekkel és egyéb tárgyakkal dolgozik, aggódik a bátyja, Freddie miatt, aki épp azelőtt avatta be nehéz helyzetébe, hogy Flora londoni otthonából Franciaországba indult. Pedig a lánynak most a munkára kellene koncentrálnia, hiszen a galéria, melynek dolgozik, pénzzavarba került. Ahhoz, hogy rendeződjön az anyagi helyzetük, minél előbb árverésre kellene bocsátaniuk a megtalált műtárgyakat. Előtte azonban igazolniuk kell a műkincsek eredetiségét és azt, hogy becsületes úton kerültek a lakás tulajdonosához, mert ha kiderülne róluk, hogy erőszakkal vették el azokat a tulajdonosaiktól, a gyűjtemény értéktelenné, eladhatatlanná válik.

A rejtélyre hamarosan fény derül. Az igazság súlyos teherként nehezedik a megbízó családra, és Flora helyzete is egyre gyötrőbbé válik, hiába talál rá egy váratlan szerelem. Közel került új ismerőseihez, de a háttérben ott rejtőzik a saját családjának problémája.

Karen Swan színes leírásainak köszönhetően együtt keressük Florával a festmények titkát, együtt sétálunk vele a városok utcáin, elkísérjük az árverésekre. Vele nevetünk, sírunk, ott vagyunk, amikor kikapcsolódik a barátai körében. Aggódunk Freddie-ért, ahogyan ő. Reménykedünk, hogy elmúlik a fájdalom, amit az elhallgatás, a hazugságok, a titkok okoztak... Bár múltbeli tragédiák szövik át a regény cselekményét, a Titok Párizsban mégis a kellemes kikapcsolódást nyújtó olvasmányok közé tartozik. Szereplői szimpatikusak, barátságosak, nem botlunk kegyetlen intrikusokba, helyette családokkal találkozunk, melyek tagjai együtt próbálnak úrrá lenni a múltból felbukkanó nehézségeken egy romantikával fűszerezett történetben.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.10.19