408
Blues: Hugh Laurie - Didn't It Rain
Juhászné Lukács Mária ajánlata

hugh-laurie-didnt-it-rain

Hugh Laurie angol színész, humorista, író és zenész legismertebb szerepe Dr. Gregory House a Doktor House című nagy sikerű televíziós sorozatban volt. A filmezés mellett több hangszeren zenél is, és 2006 vége óta a Band from TV nevű, színészekből álló zenekarban játszik, zongorán.

Debütáló albuma, a Let Them Talk hatalmas sikere után, melyen tipikus New Orleans-i blues zenéket dolgozott fel, Hugh Laurie elkészítette a második lemezét, mely Didn't It Rain címmel jelent meg. A zenész a lemezen zongorázik, gitározik és énekel is – eltávolodik a New Orleans-i hangzástól, de magától a blues-tól nem: halad ezen stílus útján az amerikai kontinens belseje felé. A blues-on kívül más zenei stílusú számok is megszólalnak: jazz, R&B és tangó. "Mélyebbre ástam az amerikai zenében, olyan dalok után kutatva, melyek gyerekkorom óta kísérnek" – mesélte egy interjúban Laurie. – "Volt szerencsém sok-sok fantasztikus emberrel találkozni, és nagyszerű dalokat együtt játszani velük." A lemez producere Joe Henry volt, a felvételek a Los Angeles-i Ocean Way Studióban készültek. Közreműködött a Copper Bottom Band, valamint Elizabeth Lea és Larry Goldings, illetve két vendégénekes, a guatemalai Gaby Moreno és Jean McClain soulénekes. Az egyik dalban pedig a Grammy-díjas bluesművész, Taj Mahal is énekel.

Az album címlapján látható miniatűr zongorát Laurie Jonathan Ross-tól kapta, a Friday Night with Jonathan Ross című BBC One-on futó beszélgetős műsor egyik 2009-es epizódjában.

Tracklist:
01. St Louis Blues 
02. Junkers Blues 
03. Koss of Fire 
04. Vicksburg Blues 
05. Weed Smoker's Dream
06. Wild Honey
07. Electric Chair
08. Evenin' 
09. Didn't It Rain 
10. Careless Love
11. One For My Baby 
12. A Man Like You
13. Changes


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.10.15