531
Országos Könyvtári Napok 2021
Játsszanak velünk!

Október első napjaiban a  Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér az Országos Könyvtári Napokhoz kapcsolódóan a programokkal, rendezvényekkel, játékokkal hívja fel a figyelmet az intézményben található gyűjteményekre, információforrásokra, szolgáltatásokra.

Tegyék próbára tájékozottságukat, játsszanak velünk!
A lehetőségek listája:

OKTÓBER 4-15.
Időutazás Újvárosban

Nagy sikerű városismereti játékunkkal, az Időutazással idén Újvárost fedezhetik fel. Az általunk összeállított sétavezető füzettel egyénileg járhatják be a városrészt. A rejtvényfüzetek elérhetők a Kisfaludy Károly Könyvtárban, vagy letölthetők honlapunkról.
A játékhoz kisvonatos Időutazó városnézés is kapcsolódik. Indulás a Bécsi kapu térről október 9-én (szombaton) 10 órakor. A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött. Regisztrálni az alábbi e-mail címen lehet: olvasoszolgalat.kisfaludy@gyorikonyvtar.hu

OKTÓBER 4-29.
Köztünk élő irodalom című rejtvényfüzet – Évfordulók 2021

Az Irodalom-Zene-Film alcímű rejtvényfüzetben olyan jeles írók, költők és művészek életműveire emlékezünk, akik idén ünnepelnék a 100. születésnapjukat. 
A füzet nyomtatott változata hozzáférhető a könyvtár részlegeiben, letölthető változatát pedig megtalálják honlapunkon, a Letölthető dokumentumok között.
A beadási határidő 2021. október 29.  E-mail: vetelkedo@gyorikonyvtar.hu
A legjobb megoldásokat oklevéllel és ajándékkönyvvel jutalmazzuk. 
További információért keressék olvasószolgálatunkat! Tel.: 96/516-676, 96/328-022 
E-mail: olvasoszolgalat@gyorikonyvtar.hu; olvasoszolgalat.kisfaludy@gyorikonyvtar.hu

OKTÓBER 5-15.
Ugrás a tudásba – Ki? Mit? Tud? online könyvtárhasználati erőpróba


Az előző évekhez hasonlóan idén is próbára tehetik az érdeklődők könyvtárhasználati tudásukat az Ugrás a tudásba - Ki Mit Tud? játékban, ezúttal online formában. A Győri Könyvtári Napokhoz kapcsolódó program résztvevői közül az első 5, hibátlan feladatot beküldő játékos könyvjutalomban részesül.

A feladványok ezen a linken érhetők el október 5. és 15. között.

OKTÓBER 6-15.
Múltidéző képes történelem – Helytörténeti Facebook-játék minden nap a könyvtár közösségi oldalán
Facebook-oldalunkon tíz napon át egy-egy országos jelentőségű történelmi eseményről, vagy meghatározó személyiségről olvashatnak egy rövid szövegrészletet. Ezt követően 3 Győrben készült fotót láthatnak. Válasszák ki azt a képet, ami valamilyen módon köthető a szöveghez! A játék részleteiről FB oldalunkon olvashatnak. A megfejtéseket a vetelkedo@gyorikonyvtar.hu email címre várjuk.

2021.09.30