383
Nappali lepkéink – Határozó terepre és természetfotókhoz
Nyerges Edina ajánlata

nappali-lepkeink-hatarozo-terepre-es-termeszetfotokhoz

A lepkék az állatvilág pompás élőlényei, akik változatos megjelenésükkel és színeikkel szinte mindenkit ámulatba ejtenek. Magyarországon körülbelül 3500 faj él, ebből a nappali lepke fajok száma több, mint 150. A Nappali lepkéink című könyv a hazai nappali lepkefauna tagjait mutatja be válogatottan. A kötet célja, hogy az érdeklődők közelebbről is megismerhessék a lepkéket, emellett pedig könnyedén és gyorsan beazonosíthassák őket.

A könyv elején megismerhetjük a lepkék felépítését, majd következnek a családok és alcsaládok a rájuk jellemző tulajdonságokkal. Ezután a fajok határozója következik, ahol számtalan képpel illusztrálva ismerhetjük meg a lepkefajokat, és megvizsgálhatjuk a fajon belüli hasonlóságokat.

A könyv fő része a lepkék ismertetése. A szerzők informatívan és tömören ismertetik a jellemzőiket. Minden lepkénél egy térkép szemlélteti az elterjedést, és azt is megtudhatjuk, hogy milyen az életmódja az adott fajtának. A leírások mellett számtalan színes kép is segíti a lepkék felismerését, néhány esetben pedig a hernyóról és a bábról találunk képet.

A könyvet nemcsak lepkebolondok forgathatják, hanem akár nagyobb gyerekek is, mivel a szerzők számukra is érthetően írnak ezekről a csodálatos állatokról.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.08.24