326
Kőzetek és ásványok
Máté Zsófia ajánlata

kozetek-es-asvanyok

A kőzetek ma is létező jelképek, mert állandóan ismétlődő körforgásuk ellenére igen hosszú ideig megmaradnak, nagyon hasznos információkat tárolnak az egyes földtörténeti korok történéseiről. Sok információt raktároztak el a Föld felszínét évmilliárdok óta alakító külső erők, így a szél, a csapadék, a jég, a hőmérséklet-ingadozások hatásáról, működéséről. Az ősi kultúrákban pedig a kövek az örökkévalóságot jelképezték.

A Kossuth Kiadó látványos képekkel illusztrált könyve hasznos információkat nyújt kőzetekről, ásványokról és általában a természeti erőkről. Az olvasó elsajátíthatja a legfontosabb ásványok meghatározási módját, megismerheti fizikai és kémiai tulajdonságaikat, képződési körülményeiket. A könyv továbbá választ próbál adni a mindnyájunkat érdeklő és érintő kérdésekre: Hogyan különböztetjük meg az egyes kőzetféleségeket egymástól? Melyek a leggyakoribb ásványok? Hogyan működik egy külszíni bánya?

A Természettudományi enciklopédia sorozat Kőzetek és ásványok című kötete 5 fejezetben közli a témakör érdekes információit: 1. A folyton változó földkéreg; 2. Ásványok; 3. Kőzetek képződése és átalakulása; 4. A kőzetek csoportjai; 5. A kőzetek és ásványok felhasználása. Az utolsó fejezet után következő kislexikonban pedig betűrendben böngészhetünk a könyvben szereplő fogalmak között.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.08.17