408
Melinda Metz: Cirmos-hadművelet
Sebők Zsuzsanna ajánlata

melinda-metz-cirmos-hadmuvelet.

Jamie Snyder harmincnégy éves és szingli. És kit érdekel, ha az? Szentül elhatározta, hogy az idei „Az Én Évem” lesz számára. Annyiféle esztendő volt már az életében – a „Csak Magával Törődő Pasi Éve”, az „Elfelejtettem Említeni, Hogy Nős Vagyok Pasi Éve”, a „Levakarhatatlanul Tapadós Pasi Éve”, a „Nem Tudok Elköteleződni Pasi Éve”. „Az Én Évem”-ben nem lesz semmiféle pasi – kizárólag egy cuki cirmos cica, MacGyver. Akinek viszont van egy nem annyira cuki szokása: szeret lopkodni. Jamie-nek mégis tökéletesen elég az ő társasága.

Csakhogy a macskájának más tervei vannak… Ő tudja, hogy a gazdája magányos. Mert érzi. És mindent megtesz (vagyis összelopkod), ha azzal segíthet Jamie-nek összebarátkozni a kedves szomszéd pasival. Még akkor is, ha annak kutyája van. És esze ágában sincs randizni. Egy cica pedig úgysem tudhatja, kinek mi kell. Vagy mégis?

Kérem szépen, MacGyvernek nagyon kifinomult szaglása van. Ő az, akinek az orra a különféle magányosságokat meg tudja különböztetni, és a magányosság-szaga nagyon szúrós számára. Ő maga nagyszerűen meglenne a kitűnően beidomított gazdijával, aki reggelente az első nyávogására kipattan az ágyból, és adja is neki a különlegesebbnél különlegesebb macskaeledeleket. Azonban a gazdinak magányosság szaga van, és nem boldog, szüksége van falkatársakra. Mivel nemrég költöztek új helyre, és Jamie gazdi nem akar nagyon ismerkedni, MacGyverre (vagy röviden csak Macre) vár a feladat, hogy falkatársakat kerítsen neki.

Az első választása a néhány utcával arrébb lakó David, aki pék-cukrász. Ugyanolyan magányosság-szaga van, mint a gazdájának. Azt megbocsátja neki, hogy kutyatulajdonos, legalább – ahogy ő nevezi – rendszeresen megleckéztetheti azt a Tökfej kutyát. Talál a házban egy szakadt szúnyoghálót, ahol minden este kiszökdöshet, és Davidtől különböző dolgokat hord Jamie lábtörlőjére. Kéztörlőket, zoknikat, és mikor úgy találja, hogy talán David szaga mégsem olyan csábító Jamie számára, más magányos agglegényektől is odahord alsógatyákat a lábtörlőjükre. Közben pedig gyógyírt talál egy figyelemre vágyó négyéves magányára, hogy a kedvenc játékát egy magányos középkorú nő küszöbére teszi, aki mindig gyermekre vágyott, de soha nem kaphatta meg. Azonban ez az eset felkelti a kiöregedett színész figyelmét, aki beleragadt a hajdani magánnyomozó szerepébe. Ő szentül meg van győződve arról, hogy főhősnőnk a tolvaj, és mindent meg is tesz, hogy lebuktassa.

Mikor Jamie rájön, hogy valójában Mac a tolvaj, és éppen vissza akarja csempészni az ellopott tárgyat, az önjelölt nyomozónk, Hud elkapja, és rendőrség elé akarja citálni. Azonban David, a lopott holmi tulajdonosa nem hajlandó erre. Hud megszervezi, hogy aki lopott holmit talál a lábtörlőjén, az szolgáltassa be, és tegye rá a lakóövezet szökőkútjánál. Meglepő módon rengeteg holmi kerül elő, és az emberek elkezdenek beszélgetni egymással, megismerni egymást. Jamie és David pedig időközben barátok lesznek, és az ismerőseik előtt elkezdik színlelni, hogy ők egy pár. Ezzel áltatják magukat, miközben valóban egy párrá válnak.

Nagyon szívmelengető történet, sok vicces helyzettel, ahogy Mac próbálja rávenni a gazdáját, hogy szagolgassa David cuccait, hogy rádöbbenjen, ő a megfelelő falkatársa. És persze szinte minden útja alkalmával valami aljas trükkel megleckézteti a Tökfej kutyát is. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a könnyed, romantikus és vicces történeteket!


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.07.13