671
MKE Emlékérem kollégánknak
Winkler Csabáné kitüntetése

2021. július 8-9. között tartja 52. Vándorgyűlését a Magyar Könyvtárosok Egyesülete. Minden évben ezen az országos nagyrendezvényen adják át a szervezet által alapított szakmai díjakat. Ebben az esztendőben Winkler Csabáné kollégánk, a Gyűjteményszervezési Osztály vezetője az MKE Emlékérem kitüntetésben részesült. Elismeréséhez szívből gratulálunk!

Winkler Csaba Lászlóné (Marika) pályáját a Győri Városi Könyvtárban kezdte, majd egy év után a győri Kisfaludy Károly Megyei Könyvtárba került. 2013-ban a két győri közkönyvtár egyesítése óta a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyűjteményszervezési Osztályának vezetője. Egész pályafutása alatt feldolgozó könyvtárosként dolgozott, a szolgáltatások biztosításának háttérével a dokumentumok feltárásával foglalkozik, végigjárva a könyvtári ranglétrát, jelenleg felelős vezetőként tervezi és szervezi a könyvtár dokumentumainak beszerzéseit, azok feldolgozását és a katalógus építését.
Tudásának bővítését egész pályafutása alatt szem előtt tartotta, ezt a tudást pedig évek óta meg is osztja a megyei segédkönyvtáros képzés oktatójaként.
Az egyesületi életbe pályája elején bekapcsolódott. 1982-től az MKE Győr-Sopron megyei Szervezetének tagja, majd a Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesületi életében is tevékenyen részt vett. A KKKE titkári feladatait 2010-2014 között látta el, több szakmai rendezvény szervezésében, lebonyolításában vett részt.
Szakmai elhivatottsága, céltudatossága, elkötelezettsége egész pályáját végigkísérte, a közösségért végzett lelkiismeretes munkája is példaként szolgál a kollégák számára.

2021.07.09