1147
Győri képeskönyv
Emlékművek, köztéri képzőművészeti alkotások, táblák

Megjelent legújabb jubileumi kiadványunk, a Győri képeskönyv, amely győri emlékhelyeket, köztéri alkotásokat, emléktáblákat mutat be szakszerű leírásokkal és látványos fotográfiákkal. 426 oldal, 554 szócikk és ezernél is több színes mozaik a városról, amely nemcsak esztétikai élményt nyújt lapozgatójának, hanem pontos, hasznos helytörténeti információkkal is szolgál.

A körülöttünk lévő épületeknek, emlékhelyeknek története van, ezeket a történeteket adjuk közre a szócikkekben, amelyek többségét gazdag fotóanyag egészíti ki. A díszítés nélküli egyszerűbb épület-, utcanév- és emléktáblák felirata szöveghűen olvasható, ezeket dőlt betűvel közöltük. A több mint 500 tétel csak rövidebb leírásra ad lehetőséget, ezért a kötet végén forrás- és irodalomjegyzék segíti a további tájékozódást.
A feltárás tekintetében - a cégérek kivételével - a teljességre törekedtünk. A régi korok emlékei mellett a jelenkor alkotásait is számba vettük.
A kötetet Orbánné Horváth Márta helytörténeti kutató, Galambos Krisztina könyvtáros, helytörténetben jártas szakember és Szabó Béla fotóművész készítette

2021.06.25