400
Folk: Apnoé - Forduló
Szabó Szilvia ajánlata

apnoe-fordulo

Az Apnoé győri zenekar tagjai a legkülönfélébb stílusok képviselői: a rockzenész, táncházi muzsikus és klasszikus zenész közös nevezője pedig nem más, mint a kimeríthetetlen magyar népdalkincs, ami a halhatatlan rock’n’roll révén lesz új, mai tartalmak hordozója, korokon átívelő zenei hagyomány erőteljes megnyilatkozása, és nem utolsósorban sajátos humorral átszőtt "kortárs tánczene”. Az Apnoé rendkívül ízlésesen nyúl a magyar népzenei hagyományhoz. Fesztiválokon vagy füstös pinceklubok kisszínpadán koncertjeik mindig egyedi hangulatú, amolyan "folk-underground” események.

Az első évek az útkeresés jegyében teltek, kezdetben a progresszív rock irányvonal érvényesült. Tagcserék után ez fokozatosan megváltozott, mára a zenekar magyar népzenei alapokon nyugvó, minőségi underground zenét játszik. Ezt a folyamatot az Apnoé és Mesics György "Mesó” 2009-es egymásra találása gyorsította fel. Mesó tizenöt éve különböző táncházas zenekarok (Matokabinde, Cserefa, Vizesnyolcas) oszlopos tagja, prímása. Ma a nótákat hamisítatlan népi hegedű, elektromos koboz és karakteres férfi népi énekhang is gazdagítja.

Bemutatkozó CD-jük, a Forduló ízelítőt ad különleges zenei világukból. Egy csokor szép és kellemes, néhol megható, máshol izgalmas népdal, több, különböző felfogásban történő újragondolása, nagyon energikus és színes zenei megoldásokkal. Figyelmébe ajánlom a kifinomult és igényes - folkos, avagy folktalan - magyar rockzene kedvelőinek!

Tracklist:
01. Este jő
02. Tengerésznóta
03. Elbocsátó szép üzenet
04. Olga hasa
05. Hajnalban
06. A vörös malom
07. Rege a Tiszáról
08. Kecsketánc
09. Utolérem
10. A nagyapáké
11. Billy a kölyök


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.06.11