304
Peter Lerangis: A 39 kulcs 7. – Viperafészek
Szabó Szilvia ajánlata

peter-lerangis-a-39-kulcs-7-viperafeszek

Különös és remek könyvsorozat a 39 kulcs. Izgalmas, intelligens, és aki olvassa, garantáltan műveltebb lesz egy kicsit. A két kamasz főszereplő testvérpár nagyanyjuk halála után beneveznek egy versenybe. A fődíj ismeretlen, de annyit tudni lehet, hogy roppant értékes: 39 kulcsot kell megtalálniuk, mindegyik a következőhöz vezet. Amy és Dan eleinte a sötétben tapogatóznak, de kiváló eszük egyre közelebb viszi őket a megoldáshoz.

6 csapat van versenyben, mind rokonok, a Cahill család tagjai. Sorra kiderül a kalandok közepette, hogy e család tagjai között nem egy alakította a történelmet és a művészetet az elmúlt évszázadokban. A sorozat azért különleges, mert az izgalmakon túl olyan tájakra visz, ahová sokan vágyunk. Elmeséli a velencei lagúnák történetét, bepillanthatunk Mozart gyermekkorába, ismerkedhetünk a japán katanákkal... Majdnem mindegyik kötetet más szerző írt, így a stílus elég változatos, más lendülete van az egyes történeteknek.

A 7. részben, a Peter Lerangis által írt Viperafészekben (előzmények: A csontlabirintus, Egy hamis hang, A kardtolvaj, A síron túl, Sötét erők, A kenguruk földjén) az elképesztő hatalmat biztosító 39 kulcs utáni hajsza egyre komolyabb feladatok elé állítja a tizennégy éves Amy Cahillt és öccsét, Dant. Nem elég, hogy a szemük előtt meghalt egy asszony, hogy az indonéz rendőrség keresi őket, és hogy egy szigeten ragadtak egy férfival, aki túl sokat tud szüleik haláláról, még a trópusi vihar is közeleg. És amikor azt gondolják, hogy ennél már tényleg nem lehet rosszabb, kiderül, hogy tévedtek. A Cahill-család szekrényéből újabb csontváz esik ki. Rá kell döbbenniük a szörnyű igazságra, hogy valójában melyik ághoz is tartoznak…


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.06.01