1778
Ismét fogadja olvasóit könyvtárunk

Május 3. hétfőtől a 4 millió beoltott elérésével a győri könyvtár is megnyitja kapuit, és újra elérhetővé teszi szolgáltatásait érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára. Az intézményeket a szokott nyitvatartás szerint tudják felkeresni. A Központi Könyvtár technikai okokból továbbra sem látogatható!

A járványügyi szabályozások értelmében a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér tavaly november óta nem fogadhatta személyesen olvasóit. Az érdeklődők online rendelés útján kölcsönözhettek könyveket, melyeket az Átvételi Ponton tudtak felvenni, valamint leadni. A nyitást követően a könyvbarátok ismét válogathatnak a Kisfaludy Károly Könyvtár, a fiókkönyvtárak, illetve a Gyermekkönyvtár kínálatából, és újra látogatható lesz a Sportmúzeum is. Emellett a közművelődési programok is újraindulnak, amelyeket egyelőre regisztrációs jeggyel lehet látogatni. A Herman Ottó 22-es szám alatt található Központi Könyvtár technikai okokból továbbra sem látogatható!

Fontos szabály, hogy csak olyan olvasók vehetik igénybe a szolgáltatásokat, akik érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. A 18 éven aluliak is védettségi igazolvánnyal, ha nekik nincs, akkor ezzel rendelkező gondviselőjük KÍSÉRETÉBEN látogathatják a könyvtárat és a rendezvényeket.

A maszk használata a könyvtár tereiben továbbra is kötelező! Arra kérjük olvasóinkat, hogy a saját és kollégáink egészségének védelme érdekében tartsanak egymástól 1,5 méteres távolságot! A könyvtár kézfertőtlenítő pontokkal és rendszeresen fertőtlenített terekkel tesz azért, hogy a kölcsönzés és az olvasás a lehető legbiztonságosabb legyen látogatóink számára.

A beiratkozások érvényességét az eredeti lejárathoz képest 6 hónappal meghosszabbítjuk, a korábbi kölcsönzések után május hónapban nem számolunk késedelmi díjakat!

Azok a felnőtt olvasóink, akik nem rendelkeznek érvényes védettségi igazolvánnyal, továbbra is élhetnek az online kölcsönzés lehetőségével. Ennek menete nem változott. Az internetes katalógusunkból kiválasztott könyveket e-mailben vagy telefonon tudják megrendelni kollégáinktól, előre egyeztetett időpontban pedig személyesen vehetik át az Átvételi Pontunkon (Kisfaludy Károly Könyvtár – Győr, Baross út 4.)

2021.05.26