411
Mary Berry: Főzni tanulunk
Nyerges Edina ajánlata

mary-berry-fozni-tanulunk

Mary Berry, a britek tortakirálynője évtizedek óta hatalmas népszerűségnek örvend a szigetországban. 2010-ben a világ többi része is megismerhette, amikor elvállalta a The Great British Bake Off (itthon Sütimester címmel futott) műsor zsűri szerepét Paul Hollywood mellett. Mary fantasztikus szakmai tudása, remek humora és csintalansága miatt azonnal a nézők kedvence lett.

Főzni tanulunk című könyvét kifejezetten a kezdő szakácsoknak írta, azzal a céllal, hogy az alaptechnikák elsajátítása után nehezebb receptet is el tudjanak készíteni. A klasszikus francia omlettől a gesztenyével töltött pulykán át az ananászos-gyömbéres pavlováig minden étkezéshez találunk receptet a könyvben. A Technikák részben olyan eljárásokat ismerhetünk és tanulhatunk meg, melyeket napi szinten alkalmazhatunk főzés és sütés közben. Mary Berry külön fejezetet szán azoknak az eszközöknek, amelyekre egy kezdőnek szüksége lehet a konyhában. Az egész könyvre jellemző praktikum és egyszerűség itt is megjelenik, a szerző szerint elég néhány ténylegesen hasznos és sokoldalú eszköz a házi szakácsoknak.

A könyvben rengeteg képpel és fázisfotóval segítik az ételek elkészítését, a recepteknél pedig hasznos tanácsokat is találunk.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.04.20