309
Janicsák István: Macskazenekar
Márné Tóth Krisztina ajánlata

galvolgyi-janos-macskazenekar

Macskazenekar címmel jelent meg 2007-ben Gálvölgyi János színész hangoskönyve. Nem véletlen, hogy épp Janicsák István gyerekverseit mondta lemezre, hiszen a játékosan humoros, nem ritkán ritmusbravúrokkal operáló gyerekversek stílusában igazán vidámat alkotott a Kossuth-díjas színművész, aki ezzel a kiadvánnyal unokáit szerette volna megajándékozni.

A lemezen 36 verset mond el, közben a Jafajazz zenekar, amelyet Janicsák családja alkot, hat számot ad elő, amelyek nagyon dzsesszesek lettek, és jól illenek ebbe a vidám macskavilágba. Ők nemcsak a stúdióban voltak ilyen jókedvűek, nagyon megnevettetnek mindenkit, aki a közelükbe kerül. Most is a legvidámabb verseket énekelték lemezre. Azt mondják, nagyon büszkék, hogy ilyen nívós munkában vehettek részt, és pláne arra, hogy pont Gálvölgyi Jánossal. A színész már korábban is készített meselemezt. Nem áll távol tőle ez a műfaj.

A hangoskönyvben több verset is két hangra komponált a költő, így a színész Dani nevű unokáját is bevonta a mesélésbe. Gálvölgyi régi jó barátságban van Janicsák Istvánnal, a Zizi Labor egykori frontemberével, aki azt mondta: „Senki mással nem tudtam elképzelni ezt a kiadványt, Gálvölgyi János a legzseniálisabb, legjátékosabb mesemondó, olyan igazi mesélő, akit szájtátva lehet meghallgatni újra, meg újra.


Előadja: Gálvölgyi János

Teljes játékidő: 37 perc
Formátum: audio CD


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.04.09