80
Alberto Pellai és Barbara Tamborini: Tinicunami
Elérhető könyvtárunkban

alberto-pellai-barbara-tamborini-tini-cunami

Gyakorló szülőként rémálom, amikor a tinédzser kor beköszöntével egyszerre mintha egy teljesen más személyiség venné át az uralmat gyerekünk felett. A forgószél, amely épp átsöpör rajtunk, a kiskamaszkor, és jobb, ha már az elején tudjuk, hogy nincs rá gyógymód. A túlélésnek azonban van titka: meg kell értenünk, mi zajlik a javában fejlődő agyban, amely másképp működik, mint a felnőtteké.

Barbara Tamborini és Alberto Pellai tud erről egyet s mást: a fejlődő életkor pszichológiájának szakértőiként és két kiskamasz szüleiként (valamint két másik gyerek, akik még csak ezután lesznek azok) biztos kézzel vezetnek be minket ennek az életkornak a csodái közé, s ellátnak minket megfelelő tanácsokkal ahhoz, hogy bár lehetetlennek látszik, de megtaláljuk a megfelelő kommunikációs csatornát.

A könyv teljesen gyakorlatiasan, problémakörönként tárgyalja a korszak nehézségeit sok ötlettel és még több kérdéssel, melyek segítenek árnyalni a helyzetet. Nem azt mondja meg, hogyan reagáljunk, hanem azt, hogyan ne reagáljunk, illetve mikor érdemesebb nem lereagálni azt, amit látunk. Tartalmaz még egyebek között egy részletes szülői tesztet, amelyből nemcsak gyermekünk, de saját reakcióink is érthetőbbé, így kezelhetőbbé válnak. Találhatunk a kötetben hasznos filmtippeket is, melyeket meghatározott időszakban a serdülőknek egyedül vagy családdal együtt érdemes megnézniük.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.04.14