336
Böszörményi Gyula: Lopotnyik
Dákainé Szenczi Ilona ajánlata

boszormenyi-gyula-lopotnyik

Az ifjúsági, sci-fi és fantasy regényeiről ismert Böszörményi Gyula mesekönyvének főhőse egy kopott szőrű, tépett fülű, töredezett bajszú kalandor macska, Lopotnyik.

Történt egyszer, hogy karácsony közeledtével kandúrbarátunk a város utcáit járta, ahogy mindig is szokta. Ekkor tévedt először a pukkancs utcába, s nyomban felfigyelt az ötös szám alatt álló roggyatag, cseréppotyogtató, négyemeletes építményre. A sok mogorva és magának való lakó közül Luca volt az egyetlen, aki első perctől kezdve barátsággal fordult a kóbor macskához.

Lopotnyik innentől kezdve mindig segített a ház lakóinak. Legyen szó elmaradt karácsonyról (mint kiderült, ebben a bérházban immár nyolcvan éve nem volt karácsony), eltűnt ételek harcáról, elbanyásodásról, Lopotnyikra mindig számíthattak. Lucával közösen mindenre találtak megoldást, néha még a ház boszorkánya, Topsics néni is segített nekik, ha éppen akart. Lopotnyik és Luca furfangos vagy éppen szívszorító kalandjai során a sok fura lakó is összebarátkozott. Rájöttek arra, ha együttműködnek, segítik egymást, mindenki jobban jár, és minden sokkal egyszerűbb.

Böszörményi Gyula kedves kandúrfigurájáról szóló történeteit Szőnyi Gergely illusztrációi teszik teljessé. A kötetet öt éves kortól ajánljuk.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.04.06