2221
Helló április!
Programajánló

A járvány egyelőre nem enyhül, így továbbra is csak a virtuálisan tudunk találkozni olvasóinkkal. A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér művészek és tudományos szakemberek bevonásával áprilisban is számtalan értékes online programot kínál. Ami lényeges: összes videónkat díjtalanul tekinthetik meg.

A gyermekek számára április 1-jén a Meseszínházban a Zelk Zoltán meséje nyomán készült bábjátékot kínáljuk, aminek címe A három nyúl. A Mesesarokban négy alkalommal -április 6-án, 13-án, 20-án, 27-énLanczendorfer Zsuzsanna jelentkezik a magyar, -és azon belül is a kisalföldi- mesekincs legjavával. A Zenesarokban az Európa Duó előadásában április 8-án, 15-én, 22-én, 19-én az érdeklődő gyerekek zenés történeteket hallhatnak hangszerország mesebirodalmából. 
Első irodalmi műsorunkat a költészet napja alkalmából láthatják: április 9-én Pilinszky 100 - Egy szenvedély margójára címmel Orbán György és Kovács Gábor előadóestjét láthatják-hallhatják. 
Április 17-én mutatjuk be legújabb, a Háy János ÉnTe című verse alapján készült film-etüdünket, melynek rendezője Posonyi Takács László.
Április 24-én Posonyi Takács László segítségével az éppen 100 éve született drámaíróra, Friedrich Dürrenmattra emlékezünk. Műsorunkat A megtűrt bolond címmel keressék!
Április 30-án színházba invitáljuk Önöket: dőljenek hátra, és hallgassák meg RÉV Felolvasószínház produkcióját Székely Csaba Homokszörny című drámáját.
Ebben a hónapban két ismeretterjesztő előadást közvetítünk. Április 7-én a Levéltári délutánok előadás-sorozat 18. részének második felét hallhatják, amikor is Dr. Bagi Zoltán főlevéltáros Adolf von Schwarzenberg a győri hős élettörténetével ismerteti meg hallgatóságát. 
A hónap programját április 28-án Levéltári délutánok előadás-sorozat 19. előadása zárja le. Ez alkalommal (a nem túl jó hírű) Giorgio Basta naplója alapján Győr 1597. évi ostromáról hallhatnak.

A videók premierjére 17 órakor kerül sor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér hivatalos Facebook oldalán. Ha az FB eseményeknél érdeklődésüket jelzik, akkor emlékeztetőt kapnak, s nem maradnak le a programokról.

A felvételeket a későbbiekben Facebook oldalunkon és YouTube csatornánkon is megtekinthetik.

2021.03.31