274
Szabó Enikő (szerk.): A legszerencsésebb óra
Berecz-Linnert Éva ajánlója

szabo-eniko-a-legszerencsesebb-ora

Kik építették a világ legelső templomát? Miért fogy el és hízik meg a vén Hold? Miért hasznos a repedt vízhordó edény? Mit ajándékozott a szegény pásztorfiú a Kisjézusnak? Mire jók a lila farkas szempillái? Ki volt a Boldogasszony bohóca? Melyik a legszerencsésebb óra ezeregy esztendőben?

Ezekre, és még sok más izgalmas kérdésre lelhetünk választ ebből a csodaszép mesekönyvből, mely a világ minden tájáról tartalmaz érdekes és tanulságos történeteket. A kötet szerkesztője, Szabó Enikő mesemondó és meseterapeuta. A kötet 24 népmesét, legendamesét és egyéb történetet tartalmaz. Különlegessége, hogy a szerkesztő  ismert mesemondóktól, rokonaitól, legnagyobbrészt szájhagyomány útján gyűjtötte össze ezeket a rövid, de sokatmondó, szívet melengető meséket.

Nem csak adventi időszakban javasolt esti olvasmányként a kicsiknek, kicsit nagyobbaknak, akár a felnőtteknek is. Hogy rá tudjunk csodálkozni újra és újra az élet különös összefüggéseire, szépségeire, a szeretet és az összetartozás erejére. A kötetet Karda Zenkő csodálatos illusztrációi díszítik.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.01.26