269
Emily Dodd: Miért? - Tudomány: meghökkentő kérdések, meglepő válaszok
Sulyok Attiláné ajánlata

emily-dodd-miert-tudomany

A Miért? ‒ Tudomány: meghökkentő kérdések, meglepő válaszok számos érdekességet tartalmaz a természettudományok világából. Minden kíváncsi gyermek talál a legkülönlegesebb kérdéseire választ, aki fellapozza ezt a színes, képekkel gazdagon illusztrált könyvet. Szemléletes, könnyen érthető, egyértelmű ábrákkal találkozhatunk benne.

Minden kérdéshez rövid villámkérdések, kvízkérdések vagy éppen igaz-hamis állítások tartoznak, így bárki próbára teheti magát. Természetesen a könyv végén meg lehet találni a válaszokat is, ha valaki nem tudná vagy nem emlékezne rá. A természettudomány minden egyes területéhez kapcsolódnak izgalmas kérdések és válaszok, melyeket különböző fejezetekbe csoportosítottak az élővilág, az emberi test, az anyagok világa, az energia és a bolygónk témakörében.

Kiderül többek között, miért nem fáznak a jegesmedvék, mitől robban a tűzijáték, mi mozgatja a vérünket, hogyan küzd meg testünk a betegségekkel, miért világít a lámpa, miért nem esnek le a repülőgépek, mi okozza a földrengést, milyen egy űrkabin belseje, mitől savanyú a citrom leve, és még hosszan lehetne sorolni.

Emily Dodd könyvét a Gabo Kiadó jelentette meg, az eredetit Londonban adták ki. A Meghökkentő kérdések, meglepő válaszok sorozatban több témakörben is jelentek meg könyvek, melyek nagyon népszerűek az olvasók körében. A tudományon kívül az állatokról, a világűrről is írtak más-más szerzők, és enciklopédia is szerepel köztük.

Ez a kötet a 8-12 éves korosztály számára ajánlható elsősorban, a kisebb gyerekek is könnyen tudják olvasni az ismeretterjesztő ifjúsági könyvet, mivel elég nagy betűkkel nyomtatták. Jó felfedezést, jó olvasást kívánok!


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.01.19