339
Az olasz meló
Oláh Domonkos ajánlata

az-olasz-melo

A 2003-ban készült Az olasz meló egy amerikai-francia-brit bűnügyi akciófilm, melyet F. Gary Gray rendezett az 1969-es, Peter Collinson által dirigált mozi alapján.

Ahogyan a címből is következik, a cselekmény főleg Olaszországban játszódik. A történet elején Velencében találjuk magunkat, ahol rögtön meg is ismerkedhetünk a két főszereplővel, Johnnal (Donald Sutherland) és Charlie-val (Mark Wahlberg). A beszélgetésükbe csöppenve kiderül számunkra, hogy egy nem túl legális cselekedetre készülnek. Az események felgyorsulnak, és hirtelen az óramű pontossággal kidolgozott terv szerint akcióba is kezdenek a bűnözők. Alulról megfúrnak egy patinás reneszánsz házat, hogy az annak a legfelső szintjén levő, aranyrudakkal teli páncélszekrényt egyetlen robbantással a ház alatti csatornában várakozó vízi járműre pottyantsák. Arra is van gondjuk, hogy az őrszemélyzetet, valamint a bűntett színhelyére érkező rendőröket félrevezessék.

Ezt követően egy izgalmas, szinte lélegzetelállító motorcsónakos üldözésnek lehetünk szemtanúi a Canal Grandén. Miután elmenekültek, a banda találkozik az olasz Dolomitok csúcsai között, hogy szétosszák a zsákmányt, azonban váratlan fordulat következik be. Az egyik emberük elárulja őket, és nemcsak elveszi az egész zsákmányt, hanem ki is akarja őket végezni.

Egy évvel később Los Angelesben Charlie az arany nyomára bukkan. Úgy akarja visszarabolni jogos jussát és kereket oldani, hogy közben a város történetének legnagyobb forgalmi dugóját produkálja. Új bandáját egy számítógépes zseni, egy veterán páncélszekrény szakértő és egy pirotechnikus alkotja, akikhez csatlakoznak a bennfentesek és egy csinos hölgy, Stella, akinek kötélből vannak az idegei. A film hátralévő részében pedig mindent megtesznek annak érdekében, hogy visszaszerezzék a zsákmányt.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.01.15