412
Nem csak könyveket gyűjtünk:
A Kisfaludy Károly Könyvtár Hang- és médiatárának kínálata

A Kisfaludy Károly Könyvtár Hang- és médiatárának gyűjteményében bakelit lemezek, zenei CD-k, hangoskönyvek, DVD-k, zenei kézikönyvek, kották, partitúrák, zenei szakfolyóiratok találhatók. A dokumentumok nagy része kölcsönözhető, de vannak csak helyben használhatók is.

Elsősorban klasszikus zenei és prózai alkotások, válogatott jazz, blues és musical felvételek, valamint a népzenei és világzenei felvételek tartoznak a gyűjteménybe. Normál esetben - pandémián kívül - lehetőség van a hangfelvételek helybeni meghallgatására is.
A magyar nyelvű szépirodalmi -felnőtteknek és gyerekeknek szóló- hangoskönyveket teljességre törekvően gyűjtjük, míg az ismeretterjesztő és idegen nyelvű kiadványokból csak mutatóba vásárolunk néhány darabot. Filmek közül elsősorban a magyar és egyetemes filmművészet kiemelkedő alkotásait vásároljuk, de szórakoztató, családi és gyerekfilmek is kölcsönözhetők. Erősen válogatva szerezzük be a dokumentum- és zenés filmeket.
A gyűjteményben lévő kiadványokat katalógusunkban is megtalálják, és a járvány ideje alatt is kölcsönözhetik. A keresési segédletet, és a kölcsönzés módját tartalmazó hírt itt olvashatják! 

Éljenek a lehetőséggel: mozizzanak, és hallgassanak minőségi zenét otthon!

2021.01.06