423
Charles Dickens: Karácsonyi ének
Szilvási-Szabó Éva ajánlata

charles-dickens-karacsonyi-enek

Szerb Antal szerint Charles Dickens a szív írója. Az angolszász világban a szeretet ünnepét nem csendesen, hanem énekkel, tánccal, kacagással ünneplik meg. Ez a „léleklátó” regény – melynek minden sorát áthatja a dickensi humor és érzelmesség – egy megtévedt ember tanulságos története, mosolygósan elbeszélve.

A történet főszereplője Ebenezer Scrooge, egy uzsorás. Fösvény, lelketlen milliomos, aki utál minden szépet és jót, sőt a karácsonyi ünnepeket és az arra való készülődést is egyenesen gyűlöli. Mindössze két ember van az életében. Az egyikük Fred nevű unokaöccse, akivel alig tartja a kapcsolatot. A másik Bob Crachit, aki saját rosszul fizetett és agyondolgoztatott alkalmazottja.

Egyik éjszaka megjelenik házában hét évvel korábban elhunyt üzlettársának, Jacob Marley-nak a szelleme. Marley, aki életében ugyanolyan ember volt, mint Scrooge, most nehéz láncokat cipelve járja a világot. A kísértet közli Scrooge-dzsal, hogy lelketlensége miatt karácsony előtt három másik szellem látogatja majd meg, három egymást követő napon...

Ki más adhatná elő Dickens örök érvényű és töretlen népszerűségű művét, mint Bodrogi Gyula, aki nevetésben és könnyekben is utolérhetetlen. „Víg karácsonyt!

Előadja: Bodrogi Gyula
Játékidő: 210 perc
Formátum: 3 audio CD


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.12.18