367
Beethoven 250
Fejtörő zenebarátoknak

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Hang- és Médiatára Ludwig van Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából rejtvényfüzetet állított össze zenekedvelő olvasóinak. Tegyék próbára tudásukat! Mennyit tudnak a zeneirodalom halhatatlanjáról?

Ludwig van Beethoven német zeneszerző, a klasszicizmus és a romantika közötti átmenet forradalmi eredetiségű zenei lángelméje 250 éve, 1770. december 16-án született. Új zenei világot hozott létre a francia forradalom humanista eszméi mellett síkra szálló művész, aki a sanyarú életkörülményein felülkerekedve, a fokozatos megsüketülés, a depresszió, az elszegényedés örökösen fenyegető rémét legyőzve vált zenetörténeti óriássá. Zenei rejtvényünk kérdései életével, műveivel és a korszakkal kapcsolatosak.
A feladványok a következő linken érhetőek el december 16. és január 24. között; a rejtvényfüzet honlapunk Szabályzatok, letöltések menüpontjából is letölthető.

A megoldásokat a név, cím, e-mail cím és telefonszám feltüntetésével 2021. január 24-ig lehet eljuttatni személyesen, postai úton vagy e-mailben az alábbi címre:

Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér
Kisfaludy Károly Könyvtár
Hang- és Médiatára

9021 Győr, Baross Gábor u. 4.
E-mail cím: hangtar@gyorikonyvtar.hu

A legjobb 10 megfejtést beküldő játékos könyvjutalomban részesül.

Eredményes munkát és jó szórakozást kívánunk!

2020.01.08