342
Miért nem fázik a pingvin lába? - Közel 300 agyafúrt kérdés és válasz
Máté Zsófia ajánlata

miert-nem-fazik-a-pingvin-laba-kozel-300-agyafurt-kerdes-es-valasz

Azok a gyerekek, akik figyelmesen szemlélik a világot, rendszeresen találkoznak számukra érthetetlen dolgokkal is. Mivel csörög a csörgőkígyó? Hogyan kerül vírus a számítógépbe? Mit jelölnek az olimpiai karikák? Hogyan lelhetnek ezekre választ? Megkérdezhetnek egy felnőttet, vagy utánanézhetnek az információnak egy könyvben, lexikonban. De néha még abban sem találják meg a keresett választ.

A Kíváncsi gyerekek lexikona szerkesztősége elhatározta, hogy összegyűjti és megválaszolja azokat a kérdéseket, melyek a lexikonokból kimaradnak, és melyekre a felnőttek sem mindig tudják a választ. A közel 300 agyafúrt kérdés és válasz segít megérteni a körülöttünk lévő világot: a növények és állatok életét, az emberi test működését, a bolygónkat és a világűr titkait, a tudomány vívmányait.

Legyen szó állatokról, technikáról vagy időjárásról, ebben a kötetben az érdeklődők magyarázatot találhatnak a jelenségek okaira. A vidám illusztrációk pedig gondoskodnak arról, hogy a könyv lapozgatása és böngészése még szórakoztatóbb legyen.


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.12.08