330
Tóth János István: Párjanincs királykisasszony
Szilvási Krisztián ajánlata

toth-janos-istvan-parjanincs-kiralykisasszony

Az Ego Kiadó zenés mesejátéka három részben meséli el Párjanincs királykisasszony történetét, akinek ugyan nincsen párja a szépséget illetően, viszont párját ritkítja a gonoszkodásban. A gyönyörűséges királylány senki mással nincs megelégedve, csakis magával, még az őt szerető vándordiákot is megveti mindentudásával egyetemben. A manó és a tündér ezért megleckéztetik: csúnyává változtatják, és csak akkor oldódik fel az átok, ha valaki így is szereti majd, és feleségül kívánja venni.

Az állatok, akiket megszégyenített, most már kedves játszópajtásokká lesznek, és a tudás is értékké válik a számára. Ezután jön persze a happy end: a királylány alázatossá és jó tanulóvá válik, a vándordiák szerelme feloldja az átkot, és a fináléban együtt táncol, énekel és örül mindenki.

A 2012-ben megjelent hangoskönyvön a markáns hangú Helyey László tolmácsolja nekünk a Tóth János István által írt történetet, amely után nem maradhatnak kétségeink: a mesék világa bármikor, feltételek nélkül képes rabul ejteni bennünket.

Előadja: Helyey László
Teljes játékidő: 36 perc
Formátum: audio

Megtekintés az Online Katalógusban

2020.12.04