525
Sanzon: Kapócs Zsóka - Karády dalok
Szabó Szilvia ajánlata

kapocs-zsoka-karady-dalok

Kapócs Zsóka első önálló színházi előadói estje Ma a tiéd vagyok! címmel évekkel ezelőtt hatalmas sikerrel futott a Mikroszkóp Színpad műsorán. A gyönyörű művésznő Karády-dalokat énekelt estéről estére a színpadon Gyarmati István zongorista és zenekara kíséretében. Zsóka a legendás dívát megidézve tolmácsolta Karády Katalin slágereit.

Olyankor ő volt Karády Katalin, a két személyiség eggyé forrva bűvölte el a nézőket. Bár nem adatott meg neki, hogy a művésznővel egy korban éljen, hogy saját bőrén tapasztalhassa meg érzéseit, mégis, szemünket lehunyva egy időutazásban lehetett részünk. Az énekesnő 21 dal segítségével varázsolta a szemünk elé a már-már elfeledett vagy sosem tapasztalt 1940-es éveket. Kapocs Zsóka az előadás sikerén felbuzdulva 2009-ben úgy döntött, hogy a dalok közül 16 az előadások hangulatát teljes mértékben átélhető lemezen is meg kell, hogy jelenjen, amelyet hallgatva bársonyos, mély, fűtött erotikával telt hangja valóban megigéz bennünket.

Ezek a dalok egyszerre szólnak a mának és tisztelik a múltat. A Karády-dalok mellett található egy, a kor és a lemez hangulatának megfelelő vadonatúj felvétel, amely Gyarmati István tehetségét dicséri, és kifejezetten Zsóka számára készült. Talán az album varázsereje is ebben rejlik: régi dalok a múltat idézve, mégis a jelenben, a jelenkor titokzatos hangján felcsendülve. A korongon Karády Katalin dalai stílusukat, hangulatukat megőrizve, ám a modern stúdiótechnológia alkalmazásával készített felvételek hallhatók, egy sejtelmesen búgó női hang, egy zongora, valamint basszus és dob kíséretében.

Tracklist:
01. Ezt a nagy szerelmet
02. Holnap ki tudja, látsz-e még
03. A szívemben titokban
04. Hamvadó cigarettavég
05. Elég volt nékem magából
06. Mindig az a perc
07. Jó, ha szól a rádió
08. Álltam a hídon
09. Ne kérdezd, ki voltam
10. Jó a rosszat elfeledni
11. Gyűlölöm a vadvirágos rétet
12. Jó éjt drága kis hadnagyom
13. Szomjas a szám
14. Munka után
15. Nincs kegyelem
16. Ez lett a vesztünk
17. A dalok is meghalnak egyszer


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.10.09