328
Az utolsó dal
Horváth Eszter ajánlata

az-utolso-dal

A 17 éves Ronnie (Miley Cyrus) élete fenekestül felfordul szülei válásakor, s mindezért apját hibáztatja. Épp ezért nem túl nagy örömmel utazik öccsével, Jonah-val (Bobby Coleman) Georgiába az apjához egész nyárra. Mióta a férfi kilépett a kamaszlány életéből, nem beszéltek egymással, így ez egy új lehetőséget biztosít Steve-nek (Greg Kinnear), hogy rendezze kapcsolatukat, mielőtt túl késő lenne. Szerencsére van egy közös pont az életükben, ami lehetővé teszi az egymáshoz való közeledést, ez pedig a zene.

Ronnie időközben megismerkedik Willel (Liam Hemsworth), akinek hála ez a nyár nem is tűnik olyan borzalmasnak. A fiatalemberrel együtt töltött idő hatására megpróbálja kerülni a bajt, de úgy tűnik, csak újabb és újabb problémákkal találja szembe magát. Végül egy szomorú esemény kapcsán a sok titok mind kiderül, és egyenesbe kerülnek a dolgok…

Julie Anne Robinson Nicholas Sparks regényén alapuló filmje megható történetet mesél az első szerelemről, egy szétesett családról és a ki nem mondott szavakról. A forgatókönyvet az eredeti mű szerzőjével közösen Jeff Van Wie írta. A film zenéjét maga Miley Cyrus és Aaron Zigman szerezte.

A mozit 10 díjra jelölték, melyek közül négyetet el is hozott: BMI Film & TV Awards (Aaron Zigman); Kidsʼ Choice Awards, USA (Miley Cyrus); Teen Choice Awards (Miley Cyrus, Liam Hemsworth).


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.10.02