261
Patrick Carman: A 39 Kulcs 5. - Sötét erők
Szabó Szilvia ajánlata

patrick-carman-a-39-kulcs-5-sotet-erok

Különös és remek könyvsorozat A 39 Kulcs. Izgalmas, intelligens, és aki olvassa, garantáltan műveltebb lesz egy kicsit. A két kamasz főszereplő testvérpár nagyanyjuk halála után beneveznek egy versenybe. A fődíj ismeretlen, de annyit tudni lehet, hogy roppant értékes. 39 kulcsot kell megtalálniuk, mindegyik a következőhöz vezet. Amy és Dan eleinte a sötétben tapogatóznak, de kiváló eszük egyre közelebb viszi őket a megoldáshoz.

6 csapat van versenyben, mind rokonok, a Cahill család tagjai: a kalandok közepette sorra kiderül, hogy közülük nem egy alakította a történelmet és a művészetet az elmúlt évszázadokban. A sorozat azért különleges, mert az izgalmakon túl olyan tájakra visz, ahová sokan vágyunk. Elmeséli a velencei lagúnák történetét, bepillanthatunk Mozart gyermekkorába, ismerkedhetünk a japán katanákkal... Majdnem mindegyik kötetet más szerző írt, így a stílus elég változatos, minden történetnek más lendülete van.

Az 5. kötetben, a Sötét erőkben a tizennégy éves Amy-t és öccsét a titokzatos NRR távirata a messzi Oroszországba csalja, távol az egyetlen személytől, akiben megbízhatnak. Ezzel kezdetét veszi a hajsza a nácik által elrabolt kincs után, mely során fellebbennek a fátylak az orosz cári család meggyilkolásának titkairól. Az oroszországi kincsvadászat a Lucienek által állított csapdának tűnik, de a csalinak nem tudnak ellenállni. Vajon mekkora kockázatot vállal Amy és Dan azért, hogy kitalálják, mi történt valójában szüleik halálának éjszakáján?


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.09.29