327
Daniela Sacerdoti: Vigyázz rám
Bogár Erika ajánlata

daniela-sacerdoti-vigyazz-ram

Daniela Sacerdoti olasz származású, a családjával Skóciában élő írónő. Regényei leginkább a misztikus, romantikus kategóriába sorolhatók. Borongós, szomorkás hangulatúak, melyekben paranormális jelenségek is megjelennek, ezért nem biztos, hogy a könnyed, erotikus, szerelmes történetek kedvelőinek elnyerik a tetszését. Ám akik a sötétebb, rejtelmesebb romantikát részesítik előnyben – mint Elizabeth Gaskell vagy akár a Brontë nővérek történetei ‒, azoknak ajánlható ez a könyv.

A szereplők gondolatait metaforákkal, érzékletes képekkel bemutató regény váltott szemszögben íródott. Helyszíne a skót Felföld, sajátosan ötvöződik benne mai modern világunk a szellemvilággal. Eilidh Lawson minden vágya, hogy anya legyen, ahogy az lett már körülötte a legtöbb ismerős nő. Amikor elveszíti a sokadik kísérletre megfogant babáját, elmenekül a családjától: a férjétől, a szüleitől, sokgyermekes húgától, vissza gyerekkora helyszínére, Glen Avich-ba ott élő rokonához, Peggy-hez.

Jamie McAnena, a kovács egyedül marad a kislányával, mert Maisie anyja is elmenekült, bár egész más okból, mint Eilidh. Elizabeth, Jamie anyja szellem. Féltőn vigyázza a fiát, unokáját, és elhatározza, hogy segít széppé varázsolni az életüket azáltal, hogy belecsempészi Eilidh-t, azonban semmi nem úgy alakul, ahogy várná. A főszereplőkkel való interakciójuk során megismerjük Glen Avich sok lakóját, a múltjukat, a titkaikat, az álmaikat.

Hiába próbálnak beleavatkozni mások, legyenek bármilyen entitások, emberek vagy szellemek, Eilidh és Jamie a maguk módján, a lehetőségeik szerint és a tapasztalataik alapján alakítják a saját életüket. A váratlan eseményekre azonban sem ők, sem a jószándékú segítők nem lehetnek befolyással…

A Vigyázz rám a Glen Avich sorozat első kötete. A második rész Vigyél haza címmel jelent meg Magyarországon. A könyvek a sorozat címét adó helyszín révén lazán kapcsolódnak egymáshoz. Az első kötet karakterei mellékszereplőként feltűnnek ugyan a második könyvben, de az események mindkét regényben kerek egészet alkotnak, a történetek lezártak.


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.09.29