96
Új digitalizált kiadványok érhetők el könyvtárunkból
Arcanum Digitális Tudománytár Plus adatbázis

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér két legnagyobb szolgáltatási egysége, a Központi Könyvtár (Győr, Herman O. u. 22.) és a Kisfaludy Károly Könyvtár (Győr, Baross G. út 4.) részére hosszú ideje előfizet az Arcanum Digitális Tudománytár Plus adatbázisra.

Az Arcanum köszönete jeléül az intézményünknek év végéig teljes körű hozzáférést biztosít a SZAKTÁRS adatbázis két új, egyelőre még nem előfizethető kiadójához, az Akadémiai Digitális Archívum és a Szent István Társulat könyveihez. A hozzáférést beállították, használhatjuk, s használhatják a könyvtárban az olvasóink is!

Az ADT+ egy Interneten keresztül hozzáférhető, folyamatosan bővülő számítógépes adatbázis, amely kétrétegű PDF-eket és keresőprogramot tartalmaz. Az adatbázis jellemzően folyóiratokat, évkönyveket, periodikumokat, lexikonokat, családtörténeti-, helytörténeti-, hungarológia kiadványokat és könyveket foglal magában.

Az előfizetéses adatbázis Wi-Fi hálózatunkról, valamint a könyvtár internetszolgáltatásra fenntartott asztali számítógépeiről egyaránt elérhető. A felhasználók korlátozás nélkül használhatják a rendszer keresőjét, szabadon böngészhetnek a dokumentumok tartalomjegyzékében, megjeleníthetik a PDF-eket, valamint oldalakat is letölthetnek (ez utóbbi szolgáltatás azonban technikai korlátozás alá esik).

2020.08.28