364
Ann Kay: Műértő – A művészetről gyerekeknek
Márné Tóth Krisztina ajánlata

ann-kay-muerto-a-muveszetrol-gyerekeknek

Manapság egyre több élményfestő tanfolyamról lehet hallani. Az élményfestés egyszerre izgalmas szórakozás és művészi éned kibontakoztatása. Kipróbálhatod egy híres festmény másolását, vagy egy számodra tetsző mű instruktor segítségével való festését. Történhet egyedül, párosan, de családi kép is készülhet. Otthon is lehet „csak úgy” festegetni. Ha kedvet kapott a gyermeked, és szélesítenéd a látóterét a művészetekről, ajánlom figyelmedbe Ann Kay könyvét!

A kötetből megismerhetünk néhány fontos művészt, alkotást és művészeti irányzatot. Különböző korokból kapunk példákat, amelyek rávilágítanak a fejlődésekre, irányzatokra. Megtanulhatjuk, hogyan ábrázoljunk dolgokat, bevezettetünk a jelképek világába. Tanulhatunk a színekről, mintákról, technikákról, és mindezt gyereknyelven, sok-sok érdekességgel, játékkal, „vedd észre” magyarázattal.

A Műértő – A művészetről gyerekeknek igényesen illusztrált kiadvány. A végén találunk benne egy idővonalat összefoglalásul, fogalommagyarázatot és néhány múzeumi galéria elérhetőségét. 8 éves kortól ajánlom. Jó szórakozást! „Benned is rejtőzik egy művész. Segítsd előbújni!” (Deme Edina, a Szépművészeti Múzeum múzeumpedagógusa)


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.08.04