349
Jude Watson: A 39 Kulcs 4. - A síron túl
Szabó Szilvia ajánlata

jude-watson-a-39-kulcs-4-a-siron-tul

A 39 Kulcs különös és remek könyvsorozat, izgalmas, agytekervényeket megmozgató, és aki olvassa, garantáltan műveltebb lesz egy kicsit. A két kamasz főszereplő testvérpár nagyanyjuk halála után beneveznek egy versenybe. A fődíj ismeretlen, de annyit tudni lehet, hogy roppant értékes. 39 kulcsot kell megtalálniuk, minden kulcs a következőhöz vezet. Amy és Dan eleinte a sötétben tapogatóznak, de kiváló képességeik egyre közelebb viszik őket a megoldáshoz.

6 csapat van versenyben, mind rokonok, a Cahill család tagjai. Sorra kiderül a kalandok közepette, hogy e család tagjai között nem egy alakította a történelmet és a művészetet az elmúlt évszázadokban. A sorozat azért különleges, mert az izgalmakon túl olyan tájakra visz, ahová sokan vágyunk. Elmeséli a velencei lagúnák történetét, bepillanthatunk Mozart gyermekkorába, ismerkedhetünk a japán katanákkal... A történet fordulatos, sosem lehet tudni, kiben bízhatnak főhőseink.

A 4. részben (A síron túl) Amy-t és Dant elárulták unokatestvéreik, és cserben hagyta a nagybátyjuk. Ők mégsem adják fel, és meg sem állnak Egyiptomig egy igencsak bizonytalan nyomot követve a világ legnagyobb hatalmát jelentő 39 Kulcs utáni hajszában. Egyiptomba érve meglepetten tapasztalták, hogy üzenet várja őket Grace-től, halott nagymamájuktól. Grace segíteni akar a két árván... vagy a testvéreknek a legrútabb árulással kell szembenézniük?


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.07.07