435
Szénási Ferenc: Rock ʼn Roll legendák a 60-as, 70-es, 80-as évekből
Bedő Mónika ajánlata

szenasi-ferenc-rock-n-roll-legendak

Régi álma valósult meg a soproni Szénási Ferencnek első önálló kötete megjelenésével. A rendszerváltás után a Ludas Matyinak, a Kisalföldnek rajzolt karikatúrákat, majd portrékarikatúrákat főleg soproniaknak. Szatirikus, egyedi humorával, sajátos szemléletű grafikáival belopta magát az emberek szívébe. Már évek óta készített portrékat a 60-as, 70-es, 80-as évekbeli neves rock zenészekről, mielőtt elérkezettnek látta az időt egy önálló kötet megjelentetéséhez.

A könyv szereplői többnyire férfiak, mint például Bruce Springsteen, David Bowie, Gary Moore – a teljesség igénye nélkül –, de azért néhány ismert női előadóra is bukkanhatunk: Annie Lennox, Tina Turner, Janis Joplin vagy Cher.

Az ötven, nálunk is jól ismert világsztárról készített karikatúrákhoz B. Tóth László írt nem hagyományos életrajzi adatokkal tűzdelt, érdekes, izgalmas történeteket, a kötet előszava pedig Zorán nevéhez fűződik.

A kiadvány megjelenése alkalmából egy kiállítással egybekötött könyvbemutatót is rendeztek Sopronban, ahol az érdeklődők megtekinthették a kötetben szereplő rocklegendák egy részét. A szerző tervei között szerepel egy második rész megjelentetése is, melyben ötven magyar zenészt mutatna be.


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.06.02