391
Kotta: Muszty Bea, Dobay András: Csalamádé 1. - Nagy Daloskönyv
Juhászné Lukács Mária ajánlata

muszty-dobai-csalamade-1-nagy-daloskonyv

Muszty Bea és Dobay András klasszikus zenei tanulmányaik után gitárt (valamint olykor hegedűt és szájharmonikát) ragadva a hazai „folk-beat” (ők jobban szeretik saját stílusukat így kategorizálni, ha már mindenképpen rákényszerülnek) műfaj ismert és elismert előadói lettek a hetvenes évek elején. E minőségükben nagyon sokat tettek a modern popzene alapjául szolgáló, elsősorban észak-amerikai népzenék és az eljátszásukhoz szükséges gitártechnikák megismertetéséért.

Napjainkig tart népszerűségük, nem utolsósorban a tábortűzi- és házibuli-gitárosok számára nyújtott zenei muníciónak, amely többek között a Csalamádé néven megjelent daloskönyv-sorozatban testesül meg. A Nagy Daloskönyv 1.-ben 183 dal található, kottával, akkordábrákkal, szokás szerint sok fotóval, kíséretmódokkal gitárosoknak.

Ezt írja a két szerző a kiadványról: „Örökzöld slágerek, munkásmozgalmi klasszikusok, minden benne van, amit a gyerekednek-férjednek-feleségednek-barátodnak-barátnődnek elénekelhetsz. Minden nótához komplett szöveget, kíséretmódot és szólóban lepötyöghető kezdőhangokat közlünk, mert a legtöbb embernek ezzel van problémája.


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.05.08